Centre for Biodiversity Genomics. CBG Photography Group. Year: 2010.   cc-by-nc-sa-3.0

Apamea cristata is a species of Lepidoptera in the family Noctuidae.

EOL има податоци за 7 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Apamea cristata Grote 1878. Погледајте го овој вид на GBIF