Luke Snowden   cc-by-nc-4.0

Boaedon fuliginosus is a species of Serpentes in the family Lamprophiidae.

EOL има податоци за 20 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Boaedon fuliginosus (Boie 1827). Погледајте го овој вид на GBIF