dcsimg
Marion Zöller   cc-by-nc-4.0

Zootoca vivipara (живороден гуштер) is a species of Lacertidae in the family Lacertidae.

EOL има податоци за 32 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на живороден гуштер. Погледајте го овој вид на GBIF