dcsimg
魚類生態進化研究室   cc-by-nc

Abalistes is a genus of Balistidae in the family Balistidae.

EOL има податоци за 8 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Abalistes. Погледајте го овој вид на GBIF