BJ Stacey   cc-by-nc-4.0

Carcharodon carcharias (Голема бела ајкула) is a species of Selachii in the family Lamnidae.

EOL има податоци за 53 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Голема бела ајкула. Погледајте го овој вид на GBIF