Ria Tan   cc-by-nc-sa

Fordonia leucobalia is a species of Serpentes in the family Homalopsidae.

EOL има податоци за 24 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Fordonia leucobalia (Schlegel 1837). Погледајте го овој вид на GBIF