Sphaerocoryne agassizii is a species of Жаркари in the family Sphaerocorynidae.

EOL има податоци за 7 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Sphaerocoryne agassizii (Mc Crady 1859). Погледајте го овој вид на GBIF