University of California. Peter Bryant. Year: 2015.   cc-by-nc-sa-3.0

Coryne eximia is a species of Жаркари in the family Corynidae.

EOL има податоци за 20 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Coryne eximia Allman 1859. Погледајте го овој вид на GBIF