Научни имиња

Претпочитани имиња

Corynidae
Семејство — признено од EOL Dynamic Hierarchy 1.1 and EOL Dynamic Hierarchy 1.1
Појдовен таксон од Catalogue of Life in Species 2000 & ITIS Catalogue of Life

Алтернативни имиња

Народни имиња

јапонски

タマウミヒドラ科 претпочитано
Признаено од Furui 2020 and World Register of Marine Species
キタカミクラゲ科 претпочитано
Признаено од Wikidata

Згрижени чиноследи за Corynidae

GBIF classification

World Register of Marine Species

Animalia
Cnidaria
Hydrozoa
Anthoathecata
Скратени се уште 30 варијанти заради уредност
Полн список ќе најдете во ресурсната податотека.

World Register of Marine Species

Animalia
Cnidaria
Hydrozoa
Anthoathecata
Corynidae Johnston 1836 (страницава)
Скратени се уште 30 варијанти заради уредност
Полн список ќе најдете во ресурсната податотека.