dcsimg
National Museum of Natural History, Smithsonian Institution. Matthieu Leray. Year: 2015.   cc-by-nc-sa-3.0

Portunidae (Swimming Crabs) is a family of decapods.

EOL има податоци за 28 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Portunidae. Погледајте го овој вид на GBIF

Живеалишта на Portunidae

Средините во кои живеат многу видови на Portunidae. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Portunidae.

National Museum of Natural History, Smithsonian Institution. Matthieu Leray. Year: 2015.   cc-by-nc-sa-3.0

Живеалишта на Portunidae

Средините во кои живеат многу видови на Portunidae. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Portunidae.