dcsimg
Steven Mlodinow   cc-by-nc-4.0

Brachyura (True Crabs) is a group of decapods. There are 9566 species of Краба, in 1714 genera and 107 family.

EOL има податоци за 9 атрибути, и тоа:

Живеалишта на Краба

Средините во кои живеат многу видови на Краба. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Краба.

Steven Mlodinow   cc-by-nc-4.0

Живеалишта на Краба

Средините во кои живеат многу видови на Краба. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Краба.