Udo Schmidt   cc-by-sa-2.0

Cardium is a genus of Школки in the family Cardiidae.

EOL има податоци за 13 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Cardium. Погледајте го овој вид на GBIF