JC Schou   cc-by-nc

Acanthocardia is a genus of Школки in the family Cardiidae.

EOL има податоци за 16 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Acanthocardia. Погледајте го овој вид на GBIF