Femorale   cc-by-nc

Fulvia is a genus of Школки in the family Cardiidae.

EOL има податоци за 25 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Fulvia. Погледајте го овој вид на GBIF