dcsimg
2017 University of California Museum of Paleontology   cc-by-3.0

Chama pellucida is a species of Школки in the family Chamidae.

EOL има податоци за 19 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Chama pellucida Broderip 1835. Погледајте го овој вид на GBIF