Femorale   cc-by-nc

Simomactra is a genus of Школки in the family Mactridae.

EOL има податоци за 23 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Simomactra. Погледајте го овој вид на GBIF