dcsimg
David J Barton   cc-by-nc-4.0

Vidua paradisaea is a species of вдовички in the family вдовички.

EOL има податоци за 19 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Vidua paradisaea (Linnaeus 1758). Погледајте го овој вид на GBIF