moisesm   cc-by-3.0

Chilabothrus is a genus of Serpentes in the family удави. They are associated with freshwater habitat.

сите записи

EOL има податоци за 15 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Chilabothrus. Погледајте го овој вид на GBIF