Museum of Comparative Zoology, Harvard University   cc-by-nc-sa-3.0

Chilabothrus monensis is a species of Serpentes in the family удави.

EOL има податоци за 14 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Chilabothrus monensis (Zenneck 1898). Погледајте го овој вид на GBIF