dcsimg
2004 Robert Sivinski   cc-by-nc

Vicugna is a genus of цицачи in the family Камили.

EOL има податоци за 8 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Vicugna Lesson 1842. Погледајте го овој вид на GBIF