Centre for Biodiversity Genomics. CSIRO/BIO Photography Group. Year: 2011.   cc-by-nc-sa-3.0

Aplochlora is a genus of Lepidoptera in the family Geometridae.

EOL има податоци за 5 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Aplochlora. Погледајте го овој вид на GBIF