dcsimg
Museum of Comparative Zoology, Harvard University   cc-by-nc-sa-3.0

Diplopoda (Millipedes) is a group of myriapods. There are 15077 species of millipedes, in 2816 genera and 152 families. This group has been around since the Wenlock Epoch.

EOL има податоци за 12 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на двојноноги. Погледајте го овој вид на GBIF

Живеалишта на двојноноги

Средините во кои живеат многу видови на двојноноги. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови двојноноги.

Museum of Comparative Zoology, Harvard University   cc-by-nc-sa-3.0

Живеалишта на двојноноги

Средините во кои живеат многу видови на двојноноги. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови двојноноги.