dcsimg
Centre for Biodiversity Genomics. CSIRO/BIO Photography Group. Year: 2011.   cc-by-nc-sa-3.0

Apoblepta is a genus of Lepidoptera in the family crambid snout moths.

EOL има податоци за 2 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Apoblepta. Погледајте го овој вид на GBIF