JC Schou   cc-by-nc

Hosta is a genus of Archaeplastida in the family шпаргли.

EOL има податоци за 7 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Hosta. Погледајте го овој вид на GBIF