dcsimg
Royal Tyler   cc-by-nc-sa-4.0

Myocastor coypus (Нутрија) is a species of Echimyidae in the family Echimyidae. They are associated with freshwater habitat.

сите записи

EOL има податоци за 74 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Нутрија. Погледајте го овој вид на GBIF