dcsimg
Foothill Technology High School. Year: 2014.   cc-by-sa-3.0

Abbottina is a genus of Gobionidae in the family Gobionidae.

EOL има податоци за 10 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Abbottina. Погледајте го овој вид на GBIF