Femorale   cc-by-nc

Pomaulax is a genus of Полжави in the family Turbinidae.

EOL има податоци за 13 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Pomaulax. Погледајте го овој вид на GBIF