dcsimg
Patrick Randall   cc-by-nc-sa

Scutus is a genus of Gastropoda in the family keyhole limpets.

EOL има податоци за 23 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Scutus