Damon Tighe   cc-by-sa-3.0

Penicilliopsis is a genus of Fungi in the family Trichocomaceae.

EOL има податоци за еден атрибут:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Penicilliopsis. Погледајте го овој вид на GBIF