dcsimg
  cc-by-nc-sa-3.0

Cladonia (cup lichen) is a genus of Fungi in the family Cladoniaceae.

EOL има податоци за 8 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Cladonia