AJC1   cc-by-sa-3.0

Penicillium is a genus of Fungi in the family Trichocomaceae.

EOL има податоци за 4 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Penicillium. Погледајте го овој вид на GBIF