dcsimg
L Espersen   cc-by-nc

Aspicilia (Rimmed Lichen) is a genus of Fungi in the family Megasporaceae.

EOL има податоци за 5 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Aspicilia. Погледајте го овој вид на GBIF