dcsimg
[wj]   cc-by-nc-sa

Cicindela is a genus of тврдокрилци in the family Carabidae.

EOL има податоци за 11 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Cicindela. Погледајте го овој вид на GBIF