Marcello Consolo   cc-by-nc-sa

Brachycera (краткопипалки) is a suborder of двокрилци.

EOL има податоци за 12 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на краткопипалки. Погледајте го овој вид на GBIF