2008 Luigi Rignanese   cc-by-nc

Hordeum vulgare (Јачмен) is a species of Archaeplastida in the family треви. They are associated with freshwater habitat.

сите записи

EOL има податоци за 76 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Јачмен. Погледајте го овој вид на GBIF