dcsimg
1999 California Academy of Sciences   cc-by-nc-sa-3.0

Agapanthus africanus is a species of Archaeplastida in the family Кокичиња.

EOL има податоци за 17 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Agapanthus africanus (L.) Hoffmanns.. Погледајте го овој вид на GBIF