Bernard DUPONT   cc-by-sa-2.0

Crotaphopeltis hotamboeia is a species of Serpentes in the family Colubridae.

EOL има податоци за 17 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Crotaphopeltis hotamboeia (Laurenti 1768). Погледајте го овој вид на GBIF