Bernard DUPONT   cc-by-sa-2.0

Xenopeltis unicolor is a species of Serpentes in the family Xenopeltidae.

EOL има податоци за 28 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Xenopeltis unicolor Reinwardt 1827. Погледајте го овој вид на GBIF